Draagmuur gedeeltelijk verwijderen

Het gedeeltelijke doorbreken van een draagmuur is ook een mogelijkheid. We zien dit veel wanneer men een nieuw raam wenst te plaatsen of een open keuken wil creëren. Draagmuur Concurrent verzorgt de gedeeltelijke verwijdering van de draagmuur zo secuur en veilig mogelijk. Alle informatie over het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur en wat hierbij komt kijken, leest u op deze pagina.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen door Draagmuur Concurrent

Vergunning als een draagmuur gedeeltelijk verwijderd wordt?​

Ook bij het gedeeltelijk verwijderen vergunningsplichtig

Hier kunnen we kort in zijn, het antwoord is ja. Ongeacht welke werkzaamheden er plaatsvinden aan de draagmuur, is er vrijwel altijd een vergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of bedrijfspand, wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning/bedrijfspand. Het (laten) maken van een constructieberekening en het aanvragen van een omgevingsvergunning is dus ook vereist bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur.

Een draagmuur gedeeltelijk verwijderen en de bijbehorende risico’s​.

Welke risico's komen er om de hoek kijken?

Ook aan het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur zijn risico’s verbonden. Het kan zijn dat de gedeeltelijke verwijdering van de draagmuur zorgt voor scheuren of verzakkingen. Wanneer hier niet snel genoeg op wordt ingegrepen is het mogelijk dat dit zich uit in een grotere schade.

Neem geen enkel risico met dergelijke projecten: schakel een ervaren professional van Draagmuur Concurrent in en beperkt de aanwezige risico’s zo veel als mogelijk!

Laat eerst een ontwerp maken​.

Eerst rekenen, dan pas slopen

Overweegt u om een draagmuur in uw woning of bedrijfspand gedeeltelijk te laten verwijderen? Laat ons eerst een ontwerp voor u maken. Wij maken de constructieberekening voor u en bekijken bij een gedeeltelijke verwijdering van de draagmuur nauwkeurig in hoeverre we de bestaande constructie kunnen aanpassen, in plaats van volledig vernieuwen. Hoe minder aanpassingen er nodig zijn aan de constructie, hoe beter de kwaliteit van de constructie gewaarborgd blijft. Uiteraard blijven de kosten ook lager wanneer de constructie slechts gedeeltelijk hoeft te worden aangepast in plaats van een volledig nieuwe constructie. Draagmuur Concurrent verzorgt dit ontwerp graag voor u.

Draagmuur verwijderen in Amsterdam

Kosten draagmuur gedeeltelijk verwijderen​.

Wat zijn de kosten voor het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur?

De totale kosten voor het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur zijn afhankelijk van verschillende prijsbepalende factoren. Deze hebt u hierboven kunnen lezen. Het is daarom lastig om een gerichte prijs te noemen. Om u toch een beeld te geven van de kosten voor het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur via Draagmuur Concurrent, hebben we onderstaande overzichten voor u gemaakt:

Benodigd documentKostenindicatie
Constructieberekening€150 – €200
Bouwtekening€400 – €500
Legeskosten omgevingsvergunningAfhankelijk per gemeente, +/- €350
Soort draagbalkKostenindicatie
HEA 100 – 300 cm€110
HEA 160 – 300 cm€200
IPE 160 – 300 cm verzinkt€100
IPE 450 – 370 in menie€350
ArbeidsloonKostenindicatie
1 persoon, 2 dagen werkzaam€750
2 personen, 2 dagen werkzaam€1500

*Bovenstaande prijzen zijn een gemiddelde prijsindicatie, inclusief btw. Wanneer u een exacte prijsopgaaf wilt ontvangen raden wij u aan om een vrijblijvende offerte op te vragen.

Verschillende factoren ten behoeve van het ontwerp​.

Welke beslissingen komen er kijken bij een ontwerp?

Ieder ontwerp is anders, omdat geen enkel pand hetzelfde is. Naast de uniekheid van ieder pand, zijn er ook nog andere factoren die invloed hebben op het ontwerp voor de verbouwing. Denk aan:

Persoonlijke wensen​

Uw persoonlijke wensen zijn van groot invloed op het ontwerp. De vakkundige professionals van Draagmuur Concurrent streven naar het zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen. Hier geldt wel, hoe meer eisen aan het ontwerp, hoe kostbaar het ontwerp wordt.

De fundering

Het is van groot belang dat de fundering van het pand de verbouwing aan kan. Wanneer de verbouwing te zwaar is voor de fundering, is een aanpassing aan de fundering noodzakelijk. Dit is vaak een kostbaar project.

Lengte van de doorbraak in de draagmuur​

Hier geldt; hoe langer de doorbraak, hoe complexer het ontwerp zal worden. Bij een langere doorbraak is het moeilijker om het gewicht te dragen op een vervangende constructie. Een doorbraak van een halve meter korter kan u soms duizenden euro’s schelen.

Het aantal verdiepingen boven de draagmuur​

Hoe minder verdiepingen er boven de draagmuur zitten, hoe beter. Bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur betekent dit dat de doorbraak dan minder gewicht hoeft te dragen.

Verschillende opties van opvangen bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur​.

Uw wensen staan voorop bij het gedeeltelijk verwijderen van een draagmuur

Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand gedeeltelijk laten verwijderen om zo open keuken of een raam te creëren? Kies voor kwaliteit, kies voor Draagmuur Concurrent. Wij voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies, inclusief een gedetailleerde offerte, en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@draagmuur-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.

Sloopwerkzaamheden door Draagmuur Concurrent

Ontwerp door onze constructeur​

Bespaar op de kosten door te kiezen voor een constructeur van Draagmuur Concurrent

Onze ervaren constructeur bij Draagmuur Concurrent werkt via een drietal stappen:

  • Stalen ligger controleren
    De constructeur begint bovenaan en controleert welke ligger geplaatst dient te worden. Meestal is dit een HEA of een IPE balk.
  • Oplegging controleren
    De stalen balken hebben een plek nodig waar deze opgelegd kunnen worden. De oplegging moet voldoende kracht naar beneden kunnen drukken. Wanneer dit niet het geval is, kan het nodig zijn om zogeheten kolommen te plaatsen.
  • Fundering controleren
    De fundering wordt gecontroleerd. Wanneer deze niet voldoet aan de gestelde regelgeving is er een aanpassing nodig. Dit gebeurt vaak in de vorm van een onderslagbalk. Dit is een intensief en kostbaar project.

Over Draagmuur Concurrent

Draagmuur Concurrent, opgericht in 2004 en is sinds dan actief in het verwijderen van draagmuren. Met een toegewijd team van vier professionals zijn wij oorspronkelijk gestart in Haarlem, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met een landelijke dekking.

Bij Draagmuur Concurrent hebben we meer dan 14 erkende slopers in dienst, die stuk voor stuk vakkundig en ervaren zijn. Bovendien beschikken we over meer dan 8 strategisch gelegen steunpunten verspreid over het hele land.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Wilt u wellicht een kosteloze offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar om u verder te helpen! Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Prima bedrijf en denkt goed mee. Zeker een aanrader. Houdt zich netjes aan de afspraken en onderaan de streep het voordeligst! Wij zouden onze draagmuur weer laten verwijderen door Draagmuur Concurrent.
Pieter Jansma
Draagmuur laten verwijderen
Een ervaren en eerlijk bedrijf. Van A tot Z perfect geholpen met het verwijderen van onze draagmuur. Voor sloopwerken in de nabije toekomst, zullen wij zeker Draagmuur Concurrent aanraden en zelf ook zeker benaderen.
Alicia Johnson
Draagmuur laten verwijderen
Super bedrijf. Aardige mannen en geen amateuristische slopers maar specialisten die de muur vakkundig demonteren. Zo konden wij onze keuken makkelijk betrekken wij de woonkamer. Maximale score.
Edward B. Suarez
Draagmuur laten verwijderen

Draagmuur gedeeltelijk laten verwijderen door onze specialisten​.

Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand gedeeltelijk laten verwijderen om zo open keuken of een raam te creëren? Kies voor kwaliteit, kies voor Draagmuur Concurrent. Wij voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies, inclusief een gedetailleerde offerte, en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@draagmuur-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.