Draagmuur verwijderen en balk plaatsen​

Bij het verwijderen van een draagmuur is het van belang dat het gewicht dat de draagmuur draagt over wordt gedragen. Dit wordt vrijwel altijd gedaan door middel van het plaatsen van een balk. Hoe wij hierbij te werk gaan en wat de kosten zijn die hierbij komen kijken en meer informatie leest u op deze pagina.

Draagmuur verwijderen

Stappenplan draagmuur verwijderen en balk plaatsen.

Hoe Draagmuur Concurrent te werk gaat – draagmuur verwijderen en balk plaatsen​.

Allereerst wordt er een constructieberekening gemaakt door onze constructeur. Deze berekent de afmetingen van de balk en het materiaal van de balk. Doorgaans worden stalen balken gebruikt. Met de constructieberekening wordt een omgevingsvergunning aangevraagd. Zodra deze is afgegeven, kan het project van start. We stempelen vooraf om tijdelijk het gewicht op te vangen. Dan wordt de draagmuur vakkundig en efficiënt gesloopt door onze professionals en wordt vervolgens de balk geplaatst. We streven ernaar deze werkzaamheden in 1 à 2 werkdagen uit te voeren.

Vergunningsplichtig bij verwijderen draagmuur en plaatsen van een balk?

Is er een vergunning nodig voor het verwijderen van een draagmuur?

Hier kunnen we kort in zijn, het antwoord is ja. Ongeacht welke werkzaamheden er plaatsvinden aan de draagmuur, is er vrijwel altijd een vergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of bedrijfspand, wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning/bedrijfspand. Het (laten) maken van een constructieberekening en het aanvragen van een omgevingsvergunning is dus ook vereist bij het verwijderen van een draagmuur.

Laat een bouwtekening en berekening maken.

Draagmuur verwijderen? Eerst rekenen

Overweegt u om een draagmuur in uw woning of bedrijfspand te laten verwijderen? Laat Draagmuur Concurrent eerst een ontwerp voor u maken. Wij maken de constructieberekening voor u en bekijken nauwkeurig welke vervangende constructie het best passend is. Deze constructieberekening kunnen we vervolgens gebruiken om voor u de omgevingsvergunning aan te vragen.

Alvorens we de bouwtekening ontwerpen nemen we uitvoerig uw wensen met u door. Aan de hand daarvan maken we een passend ontwerp, passend bij uw smaak en met behoud van veiligheid door te voldoen aan de gestelde bouweisen.

Dak dragende muren

Hoe herkent u een draagmuur?​

Handige tips om een draagmuur te herkennen

Wanneer u zelf niet veel kennis hebt over draagmuren, kan het lastig zijn om te beoordelen of de muur die u wenst te verwijderen daadwerkelijk een draagmuur is. Het beste is om de bouwkundige tekening van uw woning of bedrijfspand erop na te slaan en zo te controleren of het een draagmuur betreft. Natuurlijk kan deze controle ook door Draagmuur Concurrent worden uitgevoerd. We raden u te allen tijde een professional in te schakelen voor de officiële controle.

Om zelf al een indicatie te krijgen of het inderdaad een draagmuur betreft, kunt u op onderstaande punten letten op de bouwtekening:

  • De muur is minstens 20 centimeter dik;
  • De muur loopt door naar de bovenliggende verdieping;
  • De muur is een buitengevel;
  • De muur klinkt massief wanneer je er op klopt;
  • De balken van de vloer eindigen in de muur;
  • De muur is gemaakt van baksteen, beton of kalkzand.

Laat het controleren van een draagmuur altijd doen door een ervaren professional!

Draagmuur verwijderen en balk laten plaatsen door Draagmuur Concurrent​.

Laat het verwijderen van een draagmuur over aan een professional

Het is belangrijk om vanaf de eerste stap zorgvuldig te werk te gaan bij het verwijderen van een draagmuur. Draagmuur Concurrent werkt dan ook volgens een standaard stappenplan:

Betreft het een draagmuur? ​

Is de muur die u wenst te verwijderen daadwerkelijk een draagmuur? Dit onderzoeken we door de bouwtekening van uw woning of bedrijfspand nauwkeurig erop na te slaan.

Constructieberekening maken​

Wanneer blijkt dat het gaat om een draagmuur, is een constructieberekening nodig om een benodigde vergunning aan te vragen bij uw gemeente.

Vergunning aanvragen

Met de bovengenoemde constructieberekening kunt u de aanvraag bij de gemeente indienen. Wij kunnen dit echter ook volledig voor u verzorgen.

Plannen en uitvoeren​

Wanneer u akkoord geeft op de door ons verstrekte offerte, zullen we contact met u opnemen voor het inplannen van de sloopwerkzaamheden. We kunnen vaak op kort termijn al van start, zodat u zich kunt richten op de vervolgwerkzaamheden.

Puinafvoer​

Wanneer u akkoord geeft op de door ons verstrekte offerte, zullen we contact met u opnemen voor het inplannen van de sloopwerkzaamheden. We kunnen vaak op kort termijn al van start, zodat u zich kunt richten op de vervolgwerkzaamheden.

Over Draagmuur Concurrent

Draagmuur Concurrent, opgericht in 2004 en is sinds dan actief in het verwijderen van draagmuren. Met een toegewijd team van vier professionals zijn wij oorspronkelijk gestart in Haarlem, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met een landelijke dekking.

Bij Draagmuur Concurrent hebben we meer dan 14 erkende slopers in dienst, die stuk voor stuk vakkundig en ervaren zijn. Bovendien beschikken we over meer dan 8 strategisch gelegen steunpunten verspreid over het hele land.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Wilt u wellicht een kosteloze offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar om u verder te helpen! Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Prima bedrijf en denkt goed mee. Zeker een aanrader. Houdt zich netjes aan de afspraken en onderaan de streep het voordeligst! Wij zouden onze draagmuur weer laten verwijderen door Draagmuur Concurrent.
Pieter Jansma
Draagmuur laten verwijderen
Een ervaren en eerlijk bedrijf. Van A tot Z perfect geholpen met het verwijderen van onze draagmuur. Voor sloopwerken in de nabije toekomst, zullen wij zeker Draagmuur Concurrent aanraden en zelf ook zeker benaderen.
Alicia Johnson
Draagmuur laten verwijderen
Super bedrijf. Aardige mannen en geen amateuristische slopers maar specialisten die de muur vakkundig demonteren. Zo konden wij onze keuken makkelijk betrekken wij de woonkamer. Maximale score.
Edward B. Suarez
Draagmuur laten verwijderen

Draagmuur verwijderen en balk laten plaatsen door Draagmuur Concurrent​.

Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen en een balk laten plaatsen ter vervanging van het gewicht? Kies voor kwaliteit, kies voor Draagmuur Concurrent. Wij voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@draagmuur-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.