Draagmuur verwijderen vergunning​

Een draagmuur is een belangrijk onderdeel van de dragende constructie van een pand. De overheid heeft in Nederland de taak om de staat van de panden met de bijbehorende veiligheid te waarborgen. Om deze reden is het nodig om na te gaan of u een vergunning nodig hebt voor de werkzaamheden die u wilt verrichten aan een draagmuur. Alles over de omgevingsvergunning leest u op deze pagina.

Draagmuur gedeeltelijk verwijderen door Draagmuur Concurrent

Draagmuur verwijderen vergunning? Doe de vergunning check​.

Omgevingsloket helpt u verder!

Op de website van het omgevingsloket kunt u controleren of er een vergunning benodigd is voor de werkzaamheden die u wenst te verrichten. Deze controle verloopt snel en gemakkelijk in een aantal simpele stappen:

  • Ga naar de website van het omgevingsloket: Omgevingsloket online – Startpagina
  • Kies voor “Ik ben particulier en wil…”
  • De homepagina van het omgevingsloket is nu te zien. Links onderin ziet u een groene knop met “Vergunningscheck”, klik hier op
  • Vul de eerste algemene gegevens in van het pand waar het betrekking op heeft
  • Kies bij de werkzaamheden voor “slopen en/of asbest verwijderen” én “overige veranderingen aan bestaande bouwwerken”
  • Per soort werkzaamheid kunt u nu de check doorlopen
  • Vul de antwoorden in en rond de vergunningscheck af

Omgevingsvergunning verplicht bij verwijderen van een draagmuur?

Bent u verplicht om een omgeving aan te vragen?

Hier kunnen we kort in zijn, het antwoord is ja. Ongeacht welke werkzaamheden er plaatsvinden aan de draagmuur, is er vrijwel altijd een vergunning nodig. Omdat de draagmuur een gedeelte is van de constructie van uw woning of bedrijfspand, wil de overheid zicht houden op de veiligheid van uw woning/bedrijfspand. Het (laten) maken van een constructieberekening en het aanvragen van een omgevingsvergunning is dus ook vereist bij het verwijderen van een draagmuur.

Toch een draagmuur verwijderen zonder vergunning?

Wanneer u geen vergunning aanvraagt...

Heeft u al een draagmuur verwijderd zonder dat daar een vergunning voor aanwezig was óf overweegt u de regels te omzeilen en zonder vergunning een draagmuur te verwijderen? Wees gewaarschuwd voor de mogelijke gevolgen! Zoals we eerder benoemd hebben heeft de overheid een controlerende rol hierin. Wanneer u zich niet aan de regels houdt, zal hier minimaal een boete tegenover staan. Doe daarom altijd de vergunningscheck via het omgevingsloket.

Dak-dragende-muren-scaled.jpg

Scenario’s draagmuur verwijderen zonder vergunning.

Verwijder uw draagmuur absoluut niet zonder eerst een vergunning aan te vragen

Wanneer er een melding wordt gemaakt bij de gemeente van uw werkzaamheden, door bijvoorbeeld een oplettende buurtbewoner met een onderbuikgevoel, kan het zijn dat de gemeente uw woning of bedrijfspand komt controleren terwijl de werkzaamheden nog bezig zijn óf zelfs al zijn afgerond. Wanneer de gemeente bij de controle vaststellen dat u een draagmuur hebt laten verwijderen zonder de daarvoor nodigde omgevingsvergunning, kan dit grote gevolgen hebben.

Welke gevolgen dit kunnen zijn ziet u hier:

Scenario 1 – Draagmuur verwijderen zonder vergunning​

De gemeente constateert dat u werkzaamheden uitvoert aan een draagmuur zonder vergunning. Zij zetten de werkzaamheden per direct stil. Er dient zo snel mogelijk een vergunning te worden aangevraagd. Wordt de vergunning toegekend? De werkzaamheden mogen worden voortgezet, u ontvangt wél een boete voor de niet aanwezige omgevingsvergunning bij aanvang van de werkzaamheden.

Scenario 2 – Draagmuur verwijderen zonder vergunning

De gemeente constateert dat u werkzaamheden uitvoert aan een draagmuur zonder vergunning. Zij zetten de werkzaamheden per direct stil. Er dient zo snel mogelijk een vergunning te worden aangevraagd. Wordt de vergunning niet toegekend? De werkzaamheden mogen niet worden voortgezet, u ontvangt óók een boete voor de niet aanwezige omgevingsvergunning bij aanvang van de werkzaamheden. Daarnaast is de kans zeer aannemelijk dat u op eigen kosten het pand dient terug te brengen in de originele staat. De draagmuur dient dus te worden terug geplaatst.

Over Draagmuur Concurrent

Draagmuur Concurrent, opgericht in 2004 en is sinds dan actief in het verwijderen van draagmuren. Met een toegewijd team van vier professionals zijn wij oorspronkelijk gestart in Haarlem, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een bedrijf met een landelijke dekking.

Bij Draagmuur Concurrent hebben we meer dan 14 erkende slopers in dienst, die stuk voor stuk vakkundig en ervaren zijn. Bovendien beschikken we over meer dan 8 strategisch gelegen steunpunten verspreid over het hele land.

Offerte aanvragen

Bent u op zoek naar vrijblijvend advies? Wilt u wellicht een kosteloze offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar om u verder te helpen! Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen.

Prima bedrijf en denkt goed mee. Zeker een aanrader. Houdt zich netjes aan de afspraken en onderaan de streep het voordeligst! Wij zouden onze draagmuur weer laten verwijderen door Draagmuur Concurrent.
Pieter Jansma
Draagmuur laten verwijderen
Een ervaren en eerlijk bedrijf. Van A tot Z perfect geholpen met het verwijderen van onze draagmuur. Voor sloopwerken in de nabije toekomst, zullen wij zeker Draagmuur Concurrent aanraden en zelf ook zeker benaderen.
Alicia Johnson
Draagmuur laten verwijderen
Super bedrijf. Aardige mannen en geen amateuristische slopers maar specialisten die de muur vakkundig demonteren. Zo konden wij onze keuken makkelijk betrekken wij de woonkamer. Maximale score.
Edward B. Suarez
Draagmuur laten verwijderen

Draagmuur laten verwijderen door onze specialisten.

Wilt u een draagmuur in uw woning of bedrijfspand laten verwijderen? Kies voor kwaliteit, kies voor Draagmuur Concurrent. Wij voorzien u graag van gratis en vrijblijvend advies inclusief een gedetailleerde offerte en staan voor u klaar om met u mee te denken. Uw wensen gecombineerd met ons vakmanschap maakt het project tot een gegarandeerd succes!

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte contact met ons op. Ons contactformulier vindt u op deze website. Per e-mail zijn wij bereikbaar op: info@draagmuur-concurrent.nl en u kunt ons bellen op telefoonnummer: 06-40125121.